Ouderwetse sucadelappen

De sucadelap is een suddervlees waarmee de marmering door de gehele lap loopt waardoor het vlees heerlijk mals is. Sucadelappen komen uit de schouder van de koe. De sucadelap heeft zijn naam te danken aan het dunne peesje dat door het vlees loopt, hierdoor krijgt het vlees ook zijn typische structuur en boterzachte smaak. Door het vlees lang op een laag vuur te laten staan geeft het een overheerlijke smaak af.
Om sucadelappen te bereiden heeft het vlees veel vocht nodig om te stoven. Doordat het vlees veel vocht moet opnemen, moet je het stuk vlees niet al te lang bakken. Het is wel verstandig om de sucadelap even te bakken met wat boter of olie. Door de sucadelap even te bakken kost het wat minder tijd om de sucadelap te laten stoven. Gebruik voor het bakken een goede braad- of grillpan. Het stuk vlees heeft een groot hoeveelheid aan vocht nodig. Dus zorg ervoor dat de braadpan daar groot genoeg voor is.

Bereidingstijd: 3 uur en 10 minuten

Ingrediënten

Pompoen soep

Bereidingswijze:

  1. Stop in een grote stoofpan de bouilon met de mosterd, tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagel en de jeneverbessen. En verwarm dat.

  2. Bestrooi de sucadelappen met zout, peper en bloem. Verhit de pan en bak de sucadelappen aan beide kanten goudbruin. Blus het af met de wijnazijn en leg ze daarna in de bouilon.

  3. Bak in dezelfde pan de uien en koflook tot ze er glanzig uit zien. Stop ze bij het bouilon erbij.

  4. Leg de deksel op de stoofpan en laat het 2,5 tot 3 uur lang rustig aan garen.

  5. Serveer de sukade met rode kool en aardappelpuree.

Meer recepten

Sucadelappen bereiden
Sucadelappen bereiden
Meer Informatie
Ouderwetse sucadelappen
Ouderwetse sucadelappen
Meer Informatie
Gemakkelijke sucadelappen
Gemakkelijke sucadelappen
Meer Informatie
Gestoofde sucadelappen
Gestoofde sucadelappen
Meer Informatie

Social Media