ko­kos­melk ge­stoof­de In­do­ne­si­sche run­der­lap­pen

Een runderlap wordt van verschillende delen van het rund gesneden. In plaats van een sucadelap die van de schouder wordt gesnede. De schouder heeft heel veel spieren gebruikt waardoor het vlees lekker stevig is. Een runderlap is een wat minder stvig stuk vlees. Er wordt vaak gezegt dat het heerlijk te gebruiken is voor een oma's hachee. Het is ook wel ouderwets draadjesvlees.
Sucadelappen zijn lappen van de schouder van het rund. Je kan ze herkennen door de dunne peesje wat door het vlees heen loopt. Dit peesje zorgt ervoor dat de lekkere smaak van het vlees zacht en sappig is. Om de sucadelap te bereiden, haal je de lappen een half uur van tevoren uit de koelkast. Zodra ze bijna op kamertemperatuur zijn braad je de lappen kort aan op beide kanten op een heet vuur.

De bereidingstijd: 115 minuten

Ingrediënten

Ko­kos­melk ge­stoof­de runderlappen

Bereidingswijze:

  1. Van het citroengras de buitenste blad verwijderen en de stengel halveren. De ui en knoflook in kleine snippers snijden. De peper goed wassen en in kleine reepjes snijden.

  2. Stop de citroengras, knoflook, ui, gemberpoeder, ketjap en de peperreepjes in een kom. Meng dit goed door elkaar. Smeer de sucadelappen met het mengsel in en laat het nog zeker uur intrekken.

  3. Neem na een uur marineren de sucadelappen uit het mengsel. Stop in een snelkookpan de olie en laat de sucadelappen dichtschroeien. Voeg de komijn en het kokosmelk toe en breng het aan de kook. Laat het voor ca. 25 minuten gaar worden.

  4. Snij de koriander in groffe stukken. Haal het citroengras uit de pan. Voeg de maizena met twee eetlepels water samen en voeg dat toe aan aan het stoofvocht. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  5. Leg de stoofschotel op een serveerschaal en gooi er seroendeng en de koriander overheen. Serveer het met rijst en geroerbakte spitskool.

Meer recepten

Sucadelappen bereiden
Sucadelappen bereiden
Meer Informatie
Ouderwetse sucadelappen
Ouderwetse sucadelappen
Meer Informatie
Gemakkelijke sucadelappen
Gemakkelijke sucadelappen
Meer Informatie
Gestoofde sucadelappen
Gestoofde sucadelappen
Meer Informatie

Social Media