Gestoofde sucadelappen

Deze heerlijke gestoofde sucadelap, combineert smaken op een unieke wijze. Azijn en wijn gaan van nature uitstekend samen, maar de aardappel, rode kool en rode wortel maken deze sucadelap tot een totaal ander gerecht dan wat je gewend bent. De zoute smaak van de aardappel en de wortel, in combinatie met het zoete van het vlees, geven absoluut verdieping aan dit gerecht. Door de sucadelappen al in de middag te maken wordt de smaak er alleen maar lekkerder van.
Door de sucadelappen in een grillpan te bakken geef je het een perfect begin om nog na het bakken het lekker te laten stoven in de pan. Doordat een sucadelap een best stevig stuk vlees is, is het een mooi stuk vlees wat lekker mals is. Wanneer het vlees los begint te raken is het handig om het met een tang aan elkaar vast te schroeien door de zijkanten tegen elkaar aan te drukken.

Bereidingstijd: 3 uur en 20 minuten

Ingrediënten

Gestoofde sucadelappen

Bereidingswijze:

  1. snij de uien in grove stukken en stop alvast voldoende water in de waterkoker.

  2. Wrijf de sucadelappen in met genoeg zout en peper. Smelt wat boter in de pan en laat de sucadelappen aan beide kanten goudbruin worden. Laat de sucadelappen in de pan liggen. En voeg de ui toe.

  3. Voeg de knoflook toe en het takje rozemarijn. Schenk ook de rode wijn toe aan de pan.

  4. Giet 800 ml kokend water in een maatbeker en voeg er 2 bouillonblokjes aan toe. Roer het goed door. Zodra het opgelost is voeg het dan toe aan het vlees.

  5. Zet de deksel op de pan en laat het vlees voor 3 uur sudderen op heel laag vuur. Kijk of het vlees genoeg braadvocht heeft. Zo niet voeg dan 100 ml kokend water toe.

  6. Haal na 3 uur het vlees van het vuur en serveer het met aardappeltjes en broccoli.

Meer recepten

Sucadelappen bereiden
Sucadelappen bereiden
Meer Informatie
Ouderwetse sucadelappen
Ouderwetse sucadelappen
Meer Informatie
Gemakkelijke sucadelappen
Gemakkelijke sucadelappen
Meer Informatie
Gestoofde sucadelappen
Gestoofde sucadelappen
Meer Informatie

Social Media