Gemakkelijke sucadelappen

De sucadelap is gesneden van de schouder. Werkvlees, het rund heeft veel bewogen en heeft daarom veel spierweefsel. In het midden van een sucadelap zit een dikke pees, Die geeft de structuur aan de sucadelap. Er zit een zeen in die vaak wordt weggesneden, dan houdt je twee stukken over Die ook als biefstuk gebakken kan worden. De pees die je kan laten zitten, kan je gewoon opeten.
Een sucadelap is een vrij stevig stuk vlees. Er zit een zeen in die dwars er doorheen loopt. Het heet sucade door het lange garen van het vlees. Door het garen wordt de zeen doorzichtig. Zo'n glazige zeen heeft iets wat weg ligt van een sucade. Heerlijk botermals kan je het ook wel noemen, doordat de rund die spier vaak heeft gebruikt is het zo mals. Hoe actiever de spier is geweest hoe steviger het vlees wordt.

Bereidingstijd: 3 uur en 10 minuten

Ingrediënten

Pasta salade

Bereidingswijze:

  1. Haal de sucadelappen een half uur van tevoren uit de koelkast om het vlees op kamertempratuur te laten komen. Dep ze droog voordat je ze gaat bakken. Verhit een pan met het boter.

  2. Bak de sucadelappen aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Voeg de tomatenpuree, gesnipperder ui, laurier en het bouillonblokje in de pan erbij en zet de sucadelappen onderwater.

  3. Laat het vervolgens 2,5 tot 3 uur pruttelen. Voeg na het bereiden zout en peper toe voor de smaak. Je kan er altijd nog aardappelpuree en rode kool bijdoen.

Meer recepten

Sucadelappen bereiden
Sucadelappen bereiden
Meer Informatie
Ouderwetse sucadelappen
Ouderwetse sucadelappen
Meer Informatie
Gemakkelijke sucadelappen
Gemakkelijke sucadelappen
Meer Informatie
Gestoofde sucadelappen
Gestoofde sucadelappen
Meer Informatie

Social Media