Sucadelappen bereiden

Rundvlees heeft veel variatie van vlees. Waneer je weet waar de stukken vandaan komen weet je ook hoe je ze moet gebruiken. Een voorvoet heeft bijvoorbeeld vlees dat lang in vloeistof moet liggen, dus een lange bereidingstijd. Daardoor geeft stoven het beste resultaat. De meest bekende van de voorvoet zijn: voorschenkel, schouder, borst, hals, onderrib, dikke rib, fijne rib en klaprib. De sucadelap komt van de schouder.
Na een koude dag de heerlijke geur ruiken, het warme gevoel met het perfecte stukje vlees, het gepruttel van de saus en de kruiden. Het is een overheerlijke stoofpotje die je zintuigen laat werken. Door de sucadelap heerlijk in de oven of in de pan te bereiden krijg je een overheerlijke sucadelap. Op een laag vuurtje of in een ovenschaal met aluminiumfolie in de oven op 175 graden.

Bereidingstijd: 120 minuten

Ingrediënten

Pasta salade

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius.

  2. Bestrooi de sucadelappen met zout en peper. Stop in een pan wat olie en bak de sucadelappen aan beide kanten goudbruin. Leg na het bakken de sucadelappen in een ovenschaal.

  3. Snijd de champignons in vieren en snij de ui in ringen. Bak de champignons in een pan met de ui, laurier en de kruidnagel kort mee.

  4. Giet de azijn en de wijn erbij toe. Breng het aan de kook en voeg de plakjes ontbijtkoek toe.

  5. Schenk de saus toe bij het vlees, dek het af met aluminiumfolie en laat het vlees voor ongeveer 1,5 uur garen in de oven. Serveer naar keuze de sucadelappen met groente en aardappelpuree.

Meer recepten

Sucadelappen bereiden
Sucadelappen bereiden
Meer Informatie
Ouderwetse sucadelappen
Ouderwetse sucadelappen
Meer Informatie
Gemakkelijke sucadelappen
Gemakkelijke sucadelappen
Meer Informatie
Gestoofde sucadelappen
Gestoofde sucadelappen
Meer Informatie

Social Media